Mjesto za ljetovanje i odmor

Sutomore je jedno od najposjećenijih mjesta na Crnogorskom primorju ljeti. Pripada opštini Bar, i nalazi se na 7 km severo-zapadno od njega. Ovaj turistički centar na mediteranu je drumskim i željezničkim saobraćajem odlično povezan sa svim gradovima u Crnoj Gori i zbog toga preporučujemo ovu destinaciju za ljetovanje. 

 

Sutomorska (gradska) plaža dugačka je preko 2.5 km, dok se u širinu prostire između 30 i 40m. Pored pješčanog dijela gosti mogu uživati i u lijepo uređenom pješčano-šljunkovitom dijelu plaže. 

 

Cijelom dužinom obale, prostire se šetalište, na kome se nalaze brojni kafići, restorani, diskoteke, noćni barovi, klubovi, prodavnice, igraonice, lunapark za decu, između ostalog i hotel Velkom. 

 

Kafići su smješteni na terasama koje se nalaze pored same plaže. Terase od morskih talasa štiti kameni zid i tu se može sa posebnim zadovoljstvom pratiti zalak sunca i uživati uz romantičnu večeru u nekom od mnogobrojnih kvalitetnih restorana. 

 

Noćni život je živahan i organizovan je tako da može zadovoljiti sve populacije počev od najmlađih (dnevne predstave za djecu), večernji porodični izlasci u restoranima sa živom muzikom, kao i diskoteke koje počinju sa radom u kasnim večernjima satima.  

 

Klima je mediteranska, a Sutomore karakterišu izuzetni klimatski uslovi tokom trajanja turističke sezone: 

Prosječne temperature vazduha se kreću u rasponu od: jun 22.6C, jul 25.7C, avgust 26.1C, septembar 21.4C. 

Prosječne temperature mora se kreću u rasponu od: 22.2C, jul 23.3C, avgust 23.8C, septembar 22.6C. 

 

Kontakt podaci
Hotel Velkom
Obala Iva Novakovića br. 6
85355 Sutomore, Crna Gora

+382 30 373 276
+382 69 029 953
+382 69 124 944
hotelvelkom@gmail.com
Naša lokacija
Podijelite našu stranicu